top of page

Recepten

Witlof à la Otto

Hoofdgerecht

4 flinke witlof 
olijfolie 
acceto balsamico

peper en zout 
honing

Ingrediënten
Bereidingswijze

Doe de olijfolie in de pan met een dikke bodem. Vergeet niet het gas aan te steken! 
Even laten wellen en dan de iets dikkere stukken witlof (gewassen) erin. 

5 minuutjes laten bakken en dan de acceto balsamico erbij, even de vlam iets hoger. Opletten dat het niet aanbrandt!

Een beetje vloeibare honing erover en je hebt een ongekend lekkere witlof waar alle bitterheid uit verdwenen is. 

Lekker bij gebakken aardappeltjes of krieltjes met een stukje rundvlees!

Salade Fritzcois-primavera

Hoofdgerecht

100 gram gemengde sla (mag ruccola zijn)

2 tomaten

10 olijven

halve rode en gele paprika (voor de kleur)

1 pakje of klein blikje tonijn

- 1/2 ons hollandse geitenkaas in kleine blokjes

1 citroen-honing-olijfolie.

zout en peper

bosje lente-ui of stoneleeks


Ingrediënten
Bereidingswijze

Een mooi resultaat krijg je als je een mooie witte schaal hebt, want het oog wil ook wat! 
1. Drapeer de sla op de schaal. 
2. Snij de tomaat in niet te dunne schijjfjes en leg ze rondom om de rand van de schaal. 
3. Maak een vinaigrette van de olie, citroensap, zout, peper en honing. 
4. Doe de blokjes kaas en de stukjes tonijn op de sla en besprenkel het geheel dan met 
de vinaigrette. 
5. Strooi er als afsluiting de fijngesneden paprika en lente-ui op en voorwaar: je hebt een gezond en lekker resultaat. 

Loat ut uch schmaake!

Garnalensalade met koriander

Voorgerecht

ca. 20 gepelde gekookte garnalen  

150 gr. gestoomde makreel, in reepjes

200 gr. brede rijstnoedels

1/2 tl. geraspte limoenschil

1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes 

1/2/el. limoensap  

1 sjalotje, fijngesneden  

4 stoneleeks, fijngesneden  

waterkersblaadjes  

5 el. korianderblaadjes  

8 gr. cashewnoten, grof gehakt

3/4 el. zonnebloemolie 

zout  

Ingrediënten
Bereidingswijze

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed uitlekken.

Roer voor de dressing het limoensap, rode peper, sjalot, limoenrasp, en de olie door elkaar.

Breng op smaak met wat zout.

Roer de noedels direct door de dressing en laat het geheel afkoelen.

Luchtigjes roer je dan de noedels door de garnalen, makreel, stoneleeks, en waterkers.

Strooi dan de noten en de koriander erover en klaar is Frits.

Subtropische fruitcocktail

Voorgerecht

2 rijpe Mango's
1 bakje blauwe bosbessen (gewassen)
1 bakje aardbeien (gewassen en in kwarten)
2 kaki (geschild en in partjes)
2 kiwi's, niet te rijp [geschild en in partjes]

Ingrediënten
Bereidingswijze

1. Mango schillen en even met iets water koken (een blokje anijs is ook lekker)

2. Alles mengen

TIP: Scheutje Grand Marnier of andere likeurtje, um het met Litty te zégke:

Goowen Appetiet

Ratetouille met witte wijn en olijven

Hoofdgerecht

300 gr. blokjes varkensvlees
1 kleine courgette en 1 rode paprika
4 champignons
8 zwarte olijven 

1 ui
1 teentje knoflook
2 lenteuitjes
zout en peper

1/2 el. paprikapoeder 

1 dl. witte wijn 

1/2 el. olie

Ingrediënten
Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in enkele minuten bruin
2. Voeg de ui paprika knoflook en champignons iets later de courgette.
3. Laat het geheel even sudderen en voeg dan de witte wijn toe.
4. Bind het geheel met een scheut sufritto (italiaanse tomatenpuree) en een eetlepel kookroom of creme freche.
Servees met aardappelpuree en een lekkere frisse sla.
Gustoso mangiare

Focaccia di Pentola

Hoofdgerecht

Pannekoekmeel 

Anijsblokjes 

3 eieren 

Melk

Ingrediënten
Bereidingswijze

Maak het beslag volgens beschrijving op de verpakking.
Splits de eieren.
Klop het eigeel door het beslag en laat even rusten.
Los de anijsblokjes op in een scheutje Amoretto di serrone.
Klop het eiwit stijf en meng het luchtig door het beslag samen met anijsmengsel.

Verder weet u het wel hoe het moet.
Voor de kinderen geen amoretto ! Buon Gusto...!

bottom of page