Recepten

Hier staan de (graag gegeten) recepten van Frits.

 

Focaccia di Pentola

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Pannekoekmeel
Anijsbblokjes
3 eieren
Melk

Bereidingswijze

Maak het beslag volgens beschrijving op de verpakking
Splits de eieren
Klop het eigeel door het beslag en laat even rusten
Los de anijsblokjes op in een scheutje amoretto di serrone
Klop het eiwit stijf en meng het luchtig door het beslag samen met anijsmengsel

Verder weet U het wel hoe het moet.
Voor de kinderen geen amoretto ! Buon Gusto...!

Garnalensalade met koriander

Hoofdgerecht

Ingrediënten

200 gr.brede rijstnoedels 
1/2 tl.geraspte limoenschil 
1/2 rode peper,zaadjes verwijderd,in reepjes 
1/2/el. limoensap 
1 sjalotje{fijnsnijden} 
3/4 el.zonnebloemolie 
zout 
ca 20gepelde gekookte garnalen 
150 gr.gestoomd makreel{in reepjes} 
4 stoneleeks fijngesneden 
Waterkersblaadjes 
5 el.kl.korianderblaadjes 
8 gr. cashewnoten grof gehakt

Bereidingswijze

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed uitlekken.

Roer voor de dressing het limoensap, rode peper, sjalot, limoenrasp, en de olie door elkaar.

Breng op smaak met wat zout.

Roer de noedels direct door de dressing en laat het geheel afkoelen.

Luchtigjes roer je dan noedels door de garnalen,makreel, stoneleeks 
en waterkers.

Strooi dan de noten en de koriander erover en klaar is Frits.

Ratetouille met witte wijn en olijven

Hoofdgerecht

Ingrediënten

1/2 el.olie
1/2 el.paprikapoeder
1 ui
1 dcl. witte wijn
1 teentje knoflook
2 lenteuitjes
300 gr.blokjes varkensvlees
1 kleine courgette en 1 rode paprika
4 champignons
8 zwarte olijven
zout en peper

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in enkele minuten bruin
2. Voeg de ui paprika knoflook en champignons iets later de courgette.
3. Laat het geheel even sudderen en voeg dan de witte wijn toe.
4.Bind het geheel met een scheut sufritto{italiaanse tomatenpuree} en een eetlepel cull.room of creme freche.
Eet het met aardappelpuree en een lekkere frisse sla.
Gustoso mangiare

Salade Fritzcois-primavera

Hoofdgerecht

Ingrediënten
Voor 2 personen

100 gram gemengde sla (mag ruccola zijn)
2 tomaten
10 olijven
halve rode en gele paprika (voor de kleur)
1 pakje of klein blikje tonijn van Albert Heijn
- 1/2 ons hollandse geitenkaas in kleine blokjes
1 citroen-honing-olijfolie.
zout en peper
bosje lente-ui of stoneleeks

Bereidingswijze

Een mooi resultaat krijg je als je een mooie witte schaal hebt, want het oog wil ook wat! 
- Drapeer de sla op de schaal. 
- Snij de tomaat in niet te dunne schijjfjes en leg ze rondom om de rand van de schaal. 
- Maak een vinaigrette van de olie, citroensap, zout, peper en honing. 
- Doe de blokjes kaas en de stukjes tonijn op de sla en besprenkel het geheel dan met 
de vinaigrette. 
- Strooi er als afsluiting de fijngesneden paprika en lente-ui op en voorwaar: je hebt een gezond en lekker resultaat. 

Loat ut uch schmaake!

Subtropische fruitcocktail

Voorgerecht

Ingrediënten

2 rijpere Mango,s
1 bakje blauwe bosbessen [wassen ]
1 bakje aardbeien [wassen en in 4 delen]
2 kaki [schillen en partjes snijden]
2 kiwis niet te rijp [schillen en in partjes snijden]

Bereidingswijze

Mango schillen en even met iets water koken {blokje anijs}

Alles mengen

TIP: Scheutje Grand Marnier of andere likeurtje, um het met Litty te zégke:

Goowen Appetiet

Witlof à la Otto

Hoofdgerecht

Ingrediënten
>Voor 2 personen

4 flinke witlof 
olijfolie 
acceto balsamico{bij de groenteman} 
peper en zout 
honing 

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in de pan met een dikke bodem.Vergeet niet het gas aan te steken! 
Even laten wellen en dan de iets dikkere stukken witlof (gewassen) erin. 5 minuutjes laten bakken en dan de acceto balsamico erbij even de vlam iets hoger.Opletten dat het niet aanbrandt.Een beetje vloeibare honing erover en je hebt een ongekend lekkere witlofwaar alle bitterheid uit verdwenen is. 
Lekker bij gebakken aardappeltjes of krieltjes met een stukje rundvlees!